Ressurssider

Worldcrunch

Worldcrunch er et nettsted som samler inn utvalgte nyhetssaker fra velkjente internasjonale medier og oversetter de til engelsk.

Type: Nyhetskilde
Land: Asia generelt
Paper Republic

«Paper Republic» er et nettsted som fokuserer på oversetting og gjendiktning av kinesisk litteratur.

Type: Annet
Land: Ingen
FIVAS

Foreningen for internasjonale vannstudier (FIVAS), drifter et nettsted som har mye relevant informasjon om Asia, spesielt Mekong-regionen

Type: Organisasjon / institusjon
Land: Ingen
Digitalhimalaya

Det sosialantropologiske instituttet ved Cambridge University har opprettet en digital innsamling for sosialantropologisk informasjon fra Himalaya-området. Denne siden tilbyr også ekstra linker til amazon.com med bøker fra ulike land.

Type: Faglig
Land: Ingen
China Rights Forum

Det har vært skrevet mye om årets fredspris, men mindre om hva Liu Xiaobo står for. Nr. 1, 2010 av ”China Rights Forum”, som utgis av Human Rights in China, gir et godt utvalg av Lius ord og tanker.

Type: Nettportal
Land: Ingen
Fremskrittsforeningen

Temperaturen stiger på nettet i forkant av Nobelprisseremonien den 10. desember. En kinesisk forening som kaller seg Fremskrittsforeningen, (hvis nettadresse er blitt lokalisert til New York city), oppfordrer til å lynsje ”Slaver av Vesten”, og har bilder av flere fremtredende kinesiske intellektuelle med løkka rundt hodet (nederst på siden)

Type: Organisasjon / institusjon
Land: Kina
Forskningsnyheter fra Asia

Det anerkjente tidsskriftet ”Nature” har en egen avdeling på sitt nettsted for forskningsnyheter fra Asia

Type: Nettportal
Land: Ingen
G20

G20-organisasjonen har et eget nettsted som nå er rettet inn mot det kommende møtet i Korea.

Type: Organisasjon / institusjon
Land: India, Kina, Japan, Sør-Korea og Indonesia
Asiart Archive

Denne uka slår vi gjerne et slag for et felt som vi altfor ofte går forbi: asiatisk kunst. Det hongkongbaserte Asiart Archive utgir også et månedlig elektronisk nyhetsbrev.

Type: Annet
Land: Asia generelt
Chella Meenakshi Centre Madurai-nettverk

Chella Meenakshi Centre Madurai-nettverk: http://cmcentre.org/ er dannet for internasjonale forskere, og studenter som er interessert i Sør-Asia. De ansatte har lang erfaring med å bidra til forskning i samarbeid med nord-amerikanere og europere i Tamil Nadu.

Type: Faglig
Land: India
 
Søkeord
Land

Om ressurssider

På denne siden vil vi prøve å samle norskspråklige Asia-relaterte kommentarer, kronikker og debattinnlegg som er publisert på internett med gratis tilgang. For å få til dette er vi avhengige av tips fra publikum - så leser du noe bra (eller halvbra) om Asia, ikke vær blyg, send oss en mail!